Aikamatka oppimisen ja koulun tulevaisuuteen

15.2.2013 15:00

Helsinki

Aikamatkalla pohditaan ja keskustellaan oppimisen ja koulun tulevaisuudesta sekä rakennetaan ihmisen koulua. Pääpaino on tulevaisuuden koulussa ja oppimisessa sekä siinä, miten sitä voitaisiin toteuttaa jo nyt.

Mikä on sinun näkökulmasi ja kiinnostuksesi? Käsitys ja malli tulevaisuuden oppimisesta ja ihmisen koulusta muotoutuu mukanaolevien kurssilaisten oman historian, oppimiskäsityksen ja näkökulmien mukaan. Aikamatkalla käsitellään mm. teemoja:

  •     luottamus käytäntönä ja työkaluna
  •     keskustelun kasvu ihmisen kokoiseksi
  •     avoimet oppimateriaalit ja niiden käyttäminen oppimisessa
  •     vertaistuottaminen lapsesta vaariin ja mummoon
  •     informaatiotulvan hallitseminen
  •     teknologia ja internet - isännistä palvelijoiksi

Tarkemmat tavoitteet ja sisällöt tuotetaan yhdessä kurssin aikana.

Aikamatkan vetäjinä toimivat Pekka Ihanainen ja Tero Toivanen

Aika ja paikka: Helmi-toukokuun 2013 aikana lähitapaamisia on Helsingissä ja/tai Mikkelissä sekä verkossa. Lähitapaamisten välissä keskustellaan ja työskennellään verkossa. Tarkemmat ajat sovitaan yhdessä kurssilaisten kanssa.

Aloitustapaaminen pe 15.2. klo 15-20 on luonteeltaan keskustelu-, info- ja suunnittelutapaaminen, ja se on maksuton. HUOM! tämä ensimmäinen tapaaminen järjestetään HUB Helsingissä, os. Annankatu 31-33 C.

Kohderyhmät: Aikamatka oppimisen ja koulun tulevaisuuteen soveltuu kaikille niille, joilla on halua ja kiinnostusta pohtia ja tarkastella oppimista kaikkiallisena, ei vain perinteiseen kouluun liittyvänä toimintana.

Kurssimaksu koko kevään osalta on 100 euroa per osallistuja, jos osallistujia on kymmenen. Mikäli osallistujia on enemmän kuin kymmenen, kurssimaksu per osallistuja on pienempi. Kutsu siis kaverisi mukaan!

Verkko-osallistuminen: http://otavanopisto.adobeconnect.com/apaja_aikamatka

Yhteystiedot Pekka Ihanainen (ihanainenpekka@gmail.com) Tero Toivanen (teromakotero@gmail.com) Lisätietoja: tiina.airaksinen@otavanopisto.fi 050 311 7258

 

Tapahtuma on päättynyt.

Tapahtumaan osallistujat (9)

Ajankohta

Alkaa:   15.2.2013 15:00
Päättyy:   25.5.2013 20:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Helsinki

Annankatu 9
00120 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet