Kallioni mobiilipeli

21.11.2012 16:00

Kallion Lukio

Mysteerinen kirje käynnistää tapahtumien sarjan, joka heittää pelaajat seikkailemaan ympäri Helsingin Kalliota. Pelissä vilahtavat tutut tapahtumat, esineet, liikkeet ja ihmiset, jotka ovat muovanneet Kallion kaupunginosasta omanlaisensa.

Kallioni-mobiilipeli on oppimispeli, jossa pelaajat kiertävät yhden illan ajan Kallion katuja ja selvittävät saamansa kirjeen mysteeriä. Pelissä tarkastellaan työn, asumisen, ihmisen ja elämän muutosta kalliolaisten ja siellä toimivien ihmisten avulla ja heidän näkökulmastaan. Pelaajaryhmät seuraavat pelin juonta iPhone- tai iPad-mobiiliaitteiden avulla, ja saavat niiden kautta ohjeet pelireitin kohteista. Osa pelin toiminnoista on käytettävissä myös Android-laitteilla.

 Peli on osa Kallio Kipinöi -kaupunkitapahtumaa sekä Otavan Opiston Games & Learning -viikkoa, jolla pohditaan pelien hyödyntämistä oppimisessa ja opetuksessa.

Peli sopii kaikille Kallion historiasta kiinnostuneille. Pelin toteuttavat yhteistyössä Otavan Opisto, joukko Kalliossa toimivia oppilaitoksia (Helsingin Evankelinen Opisto, Kallion lukio, Helsingin kuvataidelukio) sekä ammattiopisto Edupoli Porvoosta.

 Pelin sisällöt ovat oppilaitosten opiskelijoiden sekä yksittäisten opettajien ja taiteilijoiden tuottamia. Esimerkiksi Edupolin liiketalouden opiskelijat ovat suorittaneet pelisuunnittelun avulla markkinointimedia-kurssinsa.

 Peli käynnistyy keskiviikkona 21.11. klo 16 Kallion lukiolta, Porthaninkatu 15. Peli kestää noin iltakymmeneen.

 Osallistujilla on hyvä olla oma mobiililaite. Peliä pelataan ryhmissä, joten osallistuminen onnistuu kuitenkin myös ilman omaa laitetta.

 Peliin osallistuminen on ilmaista mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. 

 Ilmoittautumiset ma 19.11. mennessä

Lisätietoja:  Mauri Laakso (otavanopisto.fi), 040 5806185

Tapahtuma on päättynyt.

Tapahtumaan osallistujat (12)

1 ei ole sallinut nimensä näyttämistä listalla.

Ajankohta

Alkaa:  

21.11.2012 16:00

Päättyy:  

21.11.2012 22:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kallion Lukio

Porthaninkatu 15
00530 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet